God marknadsöverblick, förenklad datainsamling och mer tid för analys – med prissättningsverktyget Nimnis kan företag optimera sin prissättning av utbytbara läkemedel i Sverige, Danmark och Finland.

Nimnis ger företag en lättillgänglig överblick av konkurrenssituationen för olika substanser inför prisansökan till TLV:s och motsvarande nordiska myndigheter gällande generiskt utbyte.

– Med Nimnis får du snabbt all underlagsdata som du behöver och kan istället lägga tiden på att göra analysen inför prissättningen. Du kan ha vyer för Finland, Danmark och Sverige och kan enkelt jämföra vilken marknad som är bäst för din substans, säger Lova Karnell, affärsområdeschef Pharma på Bonnier Healthcare.

Högsta möjliga slutpris per tablett

I Nimnis sammanställs all information om egna och konkurrenters historiska prissättningar, försäljningsstatistik för olika läkemedel samt vilken position de fått i periodens vara. Det finns möjlighet att importera egna uppgifter om exempelvis inköpskostnader, aktuella lagernivåer och kvantitetskrav.

– Du kan även räkna ut vilket pris du ska sätta utifrån pris per tablett för att få högsta möjliga slutpris vilket är viktigt på den svenska och danska marknaden. När prissättningen är färdig exporterar Nimnis en fil som du laddar upp på myndighetens sajt, säger Lova Karnell.

Hög säkerhet skyddar företagsdata

Nimnis är ett webbaserat verktyg vilket innebär att det är tillgängligt överallt. Bonnier Healthcare sköter all drift och support och garanterar en hög säkerhet som skyddar all företagsdata.

– Det är visuellt och väldigt tydligt. Det finns många användbara funktioner men det behövs minimal utbildning för att klara av grunderna i verktyget, säger Lova Karnell.

Läs mer om Nimnis här

För ytterligare information kontakta Lisa Axelsson, Client Relations Associate, Bonnier Pharma Insights: +46 (0) 70 205 71 72 eller lisa.pm.axelsson@bonnierpharmainsights.se