Tidigare i år uppdaterades den del av läkemedelsbranschens etiska regelverk, LER, som styr läkemedelsföretagens samverkan med patientorganisationer och patienter. Nu lanserar Lif, tillsammans med Bonnier Academy, en e-utbildning om reglerna.

– Kursen är den senaste i raden av våra bespoke-utbildningar, där vi skräddarsyr utbildningen efter kundens behov. Vi är mycket stolta över detta viktiga samarbete med Lif, kommenterar Nicolina Axelsson, projektledare på Bonnier Healthcare där Bonnier Academy ingår.

Förändringen i LER innebär striktare bestämmelser än tidigare och omfattar numer även enskilda patienter. Kursen vänder sig främst till personer som arbetar på läkemedelsföretag och i patientföreningar samt till enskilda patienter eller närstående som samverkar med läkemedelsbranschen. Utbildningens syfte är att öka samverkan och bidra till effektivare vård.

Klicka här för att komma till utbildningen hos Lif

För ytterligare information kontakta Nicolina Axelsson, projektledare Bonnier Healthcare: nicolina.axelsson@bonnieracademy.se