Medarbetarartikel - Lova Karnell

Lova Karnell, CTO samt affärsområdeschef Pharma BI

Lova, berätta om din bakgrund. Vad gjorde du innan du började på Bonnier Healthcare Sweden, BHS?

2010 bestämde jag mig för att testa något nytt och lämnade därför familjeföretaget, ett forskade bioteknikföretag. Jag började då på ett konsultföretag med inriktning mot läkemedelsindustrin och efter ett år ute hos kund där jag jobbade med logistik och BI riktade verksamheten in sig mer och mer på utveckling av analysverktyg för att stödja läkemedelsbolagen inom business intelligence, en utveckling som jag fick den stora förmånen att leda. 2015 visade Bonnier intresse för de lösningar vi utvecklat och köpte upp verksamheten som en del i Healthcare-satsningen. Och det är jag mycket glad för, en bättre arbetsplats kan man inte hitta.

Vilken roll har du på BHS?

Jag är CTO samt affärsområdeschef för Pharma BI. Mitt jobb är att leda utveckling och drift av våra digitala plattformar och produkter samt ansvara för de externa lösningar vi använder. När det gäller affärsområdet Pharma BI ansvarar jag även för koncept, marknadsföring och sälj för vår produktportfölj med business intelligence-verktyg för läkemedelsindustrin. Jag är delaktig i de flesta projekt utifrån ett tekniskt perspektiv då det mesta vi sysslar med har en digital aspekt och kräver digitala lösningar. Jag har en hel del kontakt med kunder men främst utifrån min roll som affärsområdeschef. Innan jag blev CTO så fokuserade jag enbart på Pharma BI-portföljen och jobbade då lite mer hands on med både utveckling och kunder.

Hur skulle du beskriva BHS som arbetsplats?

Den bästa arbetsplatsen man kan ha! Vi är ett väldigt tight gäng där alla är extremt engagerade och drivs av att föra BHS framåt. Det är en arbetsplats där man aldrig har tråkigt eftersom vi hela tiden utvecklas, tar oss an nya utmaningar och arbetsuppgifterna varierar utifrån projekt. Jag skulle säga att det är väldigt fritt på BHS och vi försöker alltid se till varje individs styrkor och potential och fördela arbetet därefter. Vi är mycket framåtsträvande och har ett högt tempo där vi samarbetar internt utifrån projekt mer än avdelning. Dessutom har vi väldigt kul ihop!

Vad uppskattar du mest med att jobba på BHS?

Att få vara med att skapa nytt och att arbeta på en arbetsplats där man fokuserar på att ta tillvara på varje individs kapacitet och styrka och såklart att samarbeta med alla mina fantastiska kollegor!

Om BHS

Läs mer om oss.

Våra tjänster

Läs mer om våra tjänster.

Karriär

Börja jobba med oss.

Nyheter

Läs våra senaste nyheter.

Kontakt

Kontakta oss.