Medarbetarartikel - Remy Waardenburg

Remy Waardenburg, medicinsk redaktör, Medibas

Remy, berätta om din bakgrund. Vad gjorde du innan du började på BHS?

Som man kanske kan utläsa av mitt namn så är jag ursprungligen från Nederländerna men jag har bott här i tio år nu. När jag kom till Sverige påbörjade jag min ST-läkarutbildning i allmänmedicin och jag blev klar 2015. Mellan 2015 och 2018 jobbade jag på en vårdcentral söder om Stockholm och det var under den tiden som jag först kom i kontakt med Medibas. Inledningsvis ingick jag i det team av rådgivare som Medibas regelbundet samarbetade med under bolagets uppstartsfas. Efter en tid blev jag mer och mer engagerad och så småningom fick jag en förfrågan om jag ville bli anställd, och det ville jag.

Vilken roll har du på BHS?

Jag är medicinsk redaktör på Medibas vilket innebär att jag författar och publicerar medicinska texter på Medibas riktade främst till primärvårdsläkare. Vid sidan av det skriver jag även patienttexter som publiceras på Netdoktor.se för anhöriga och patienter. Eftersom Medibas bygger på Norsk Elektronisk Legehåndbok, NEL, handlar arbetet till stor del om att översätta, korrigera och anpassa artiklarna till svenska förhållanden.

Hur skulle du beskriva BHS som arbetsplats?

Till andra läkare som undrar varför jag lämnade primärvården har jag alltid sagt att det var häftigt och spännande att komma till en arbetsplats med tydlig innovationskultur och bra plantjord för medarbetaridéer. Under min tid här har jag fått möjlighet att själv komma med idéer, sjösätta nya projekt och därigenom vara med om att skapa nya strukturer och system. Det är väldigt kul och skapar en känsla av delaktighet.

Vad uppskattar du mest med att jobba på BHS?

Jag skulle säga att det bland annat är stämningen i gruppen. Det är lätt att prata med alla, det är högt i tak och när man kommer med ett förslag så känner man att det landar någonstans. Men det är även en arbetsplats som ger goda möjligheter att kombinera yrkesliv och privatliv. Det är frihet under ansvar som gäller – vi har flexibla arbetstider och kan jobba på distans.

Om BHS

Läs mer om oss.

Våra tjänster

Läs mer om våra tjänster.

Karriär

Börja jobba med oss.

Nyheter

Läs våra senaste nyheter.

Kontakt

Kontakta oss.