Unik fortbildning om perioperativ hypotermi lanseras av NetdoktorPro

Vilka riskfaktorer finns för hypotermi vid operation, och vilka är riskgrupperna? De är några av frågorna som läkare och annan sjukvårdspersonal får svara på i NetdoktorPro:s nya fortbildning om perioperativ hypotermi.

Tillståndet, perioperativ hypotermi, innebär en låg kroppstemperatur före- under- eller efter en operation och definieras med en kärntemperatur på 36 grader eller lägre. Perioperativ hypotermi är ett vanligt problem och påverkar läkningsförmågan negativt och ökar bland annat risken för infektioner och komplikationer.

NetdoktorPro:s fortbildning är utformad tillsammans med Helge Brändström, överläkare vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Han hoppas på att utbildningen ska leda till ökad uppmärksamhet, samt att fler ska få kännedom om förebyggande åtgärder och vilka metoder som kan användas för att mildra tillståndet.

– Jag tycker att det är är en viktig information för alla som arbetar i den perioperativa miljön, att känna till vilka risker som finns, hur man förebygger, och veta vilka metoder man kan använda, säger Helge Brändström.

Om utbildningen:
Fokus på riskfaktorer för hypotermi och åtgärder för att motverka hypotermi före, under och efter operation. Utbildningen består av fem delar med kontrollfrågor efter varje del. Att genomföra utbildningen tar ungefär femton minuter och alla svar är anonyma. Utbildningen riktas främst till anestesi- och operationspersonal (anestesiologer, anestesisköterskor, kirurger och operationssköterskor), men även annan sjukvårdspersonal kan ha nytta av information.

Läs mer om fortbildningen ​här.

Kontakt
Mats Halldin
​Medicine doktor, ST-läkare i allmänmedicin
​Medicinsk chef på Netdoktor
​E-post: ​mats.halldin@netdoktorpro.se

Om BHS

Läs mer om oss.

Våra tjänster

Läs mer om våra tjänster.

Karriär

Börja jobba med oss.

Nyheter

Läs våra senaste nyheter.

Kontakt

Kontakta oss.