Netdoktor i Almedalen: Med patienten i fokus

Hälso- och sjukvårdsdebatten kännetecknas alltför ofta av diskussioner där man pratar om patienten, men sällan med patienten. Genom tre seminarier och en avslutande debatt under Almedalsveckan ska Netdoktor och Bonnier Healthcare helt sätta fokus på patienterna.

– Under Almedalsveckan, närmare bestämt den 4 juli, avsätter Netdoktor dagen för att helt sätta patienten i fokus. De tre första seminarierna fokuserar vi på olika sjukdomsområden och avslutar dagen med en debatt där vi samlar patientrörelsen för att sammanfatta hur Almedalsveckan varit ur patienternas perspektiv. Vi pratar om det som varit bra, och om vad som behöver förbättras ur ett patientperspektiv till nästa år, säger Besima Aho, redaktionschef Netdoktor.

Förra året i Almedalen saknades patienter i två av tre seminarier där patientens roll lyftes och diskuterades.

– Det vill vi ändra på. I varje seminarium deltar en patient som inleder seminariet med att berätta om hur det är att leva med sjukdomen, hur bemötandet från vården är eller vilken faktisk delaktighet man har i sin egen vård och behandling, säger Besima Aho.

Netdoktor - en del av Bonnier Healthcare

Under de dryga 20 år som Netdoktor funnits med visionen att förbättra folkhälsan och utjämna kunskapsklyftan mellan läkare och patient har hälsoportalen Netdoktor varit den naturliga hemvisten för många.

– Det är en självklarhet för oss att vara med i Almedalen. Som Sveriges ledande hälsoportal är det en del av vårt ansvar att lyfta patienternas perspektiv under årets kanske viktigaste vecka, där profession, beslutsfattare och patientföreträdare finns på plats, säger Fredrik Andersson, Global Director Bonnier Healthcare.

Här hittar du Netdoktors seminarier i Almedalen:

När: Torsdagen den 4 juli
Tid: 8.30 - 13.00
Var: Netdoktors/Bonnier Healthcares tält
Plats: Strandvägen 4.4

För mer information välkommen att kontakta: Besima Aho, redaktionschef Netdoktor, tel: 0702 93 12 10, e-post: ​besima.aho@netdoktor.se

Om BHS

Läs mer om oss.

Våra tjänster

Läs mer om våra tjänster.

Karriär

Börja jobba med oss.

Nyheter

Läs våra senaste nyheter.

Kontakt

Kontakta oss.