Ny fortbildningskurs om förmaksflimmer

Nu kan läkare och vårdpersonal uppdatera sina kunskaper om förmaksflimmer samt hur man utreder och behandlar patienterna i primärvården. NetdoktorPro lanserar den nya fortbildningen tillsammans med Faris Al-Khalili, överläkare, Med Dr, samt specialist i kardiologi och internmedicin vid Sophiahemmet i Stockholm.

Att utreda och behandla förmaksflimmer är en vanlig utmaning i primärvården. Däremot är det svårt för allmänläkare att hålla sig ajour kring den senaste forskningen och riktlinjerna.

– Det händer mycket inom flimmerområdet, därför är det väldigt viktigt med uppdatering inom det här så man vet hur man ska utreda och behandla, säger Faris Al-Khalili.

Allmänläkare behöver förnya sina kunskaper om behandlingsstrategier, vilken medicin och dosering som bör användas, och hur patienten bör följas upp.

– Missar man diagnosen på grund av att utredningen inte är ordentlig, eller att man inte sätter in rätt behandling, då kan man faktiskt orsaka stroke. Vilket i sin tur kan leda till allvarliga konsekvenser för patienten och samhället, säger Faris Al-Khalili.

NetdoktorPro:s fortbildning riktar sig framförallt till allmänläkare i primärvården men även annan sjukvårdspersonal kan ha nytta av kursen. Att genomföra fortbildningen tar omkring 10 minuter. Kursen är utformad av Faris Al-Khalili tillsammans med den medicinska redaktionen på Bonnier Healthcare.

Gå direkt till fortbildningen om förmaksflimmer här.

Kontakt
Mats Halldin
​Medicine doktor, ST-läkare i allmänmedicin
​Medicinsk chef på Netdoktor
​E-post: ​mats.halldin@netdoktorpro.se

Om BHS

Läs mer om oss.

Våra tjänster

Läs mer om våra tjänster.

Karriär

Börja jobba med oss.

Nyheter

Läs våra senaste nyheter.

Kontakt

Kontakta oss.