”De har dokumenterad och gedigen erfarenhet”

Bonnier Academy lanserar digitala GCP- och GDP-utbildningar. Utbildningarna är framtagna i samarbete med Anders Hellgren och Katarina Elgenstierna. ”De är ledande inom sitt respektive område”, säger Anders Jonasson, Bonnier Academy.

Utbildningarna är anpassade efter svenskt regelverk och fungerar både som grund- och repetitionsutbildningar inom Good Clinical Practice (GCP) och Good Distribution Practice (GDP).

– Anders Hellgren är kursansvarig för GCP och Katarina Elgenstierna är kursansvarig för GDP. Båda har dokumenterad och gedigen erfarenhet av respektive område vilket säkerställer att utbildningarna möter våra interna krav och de behov som finns hos våra kunder, säger Anders Jonasson, affärsområdeschef Bonnier Academy, en del av Bonnier Healthcare. 

Uppfyller krav

GDP-utbildningen vänder sig till personer inom läkemedelsföretag med ansvar för förvaring, distribution, distributörer och transportörer. GCP-utbildningen vänder sig till alla som arbetar med kliniska prövningar inom läkemedelsindustrin, hälso- och sjukvården (prövare och forskningssjuksköterskor) och andra som kommer i kontakt med kliniska prövare.

– GCP-utbildningen uppfyller kraven för ICH GCP Investigator Site Personal Training som identifieras av TransCelerate BioPharma, INC. vilket är ett krav för ett ömsesidigt erkännande av GCP-utbildning för prövare, säger Anders Jonasson.

 Kan anpassas efter behov

Utbildningarna är klara att användas i organisationen direkt men kan även skräddarsys efter avdelnings- eller företagsspecifika krav. Då all utbildning sker digitalt kan både kursstart och genomförande anpassas efter ordinarie arbetsuppgifter. All aktivitet är spårbar vilket ger en god överblick av kunskapsnivån i organisationen och när utbildningen är slutförd meddelas ansvarig chef.

Kurserna är helt på svenska.

– Att utbildningarna är på svenska har varit mycket uppskattat i vår testpanel. Det gör lärandet lättare och mer relevant. Eftersom det är lagkrav på att genomföra dessa utbildningar är det viktigt att de som går kurserna lätt tar till sig kunskaperna och tycker att de går att applicera på sin vardag, säger Anders Jonasson.

Fördelar i korthet
  • All personal behöver inte samma omfattning av en utbildning. Enskilda block kan enkelt lyftas ut från en utbildning och därmed effektivisera utbildningsprocessen.
  • Rätt utbildning till rätt användare vid rätt tidpunkt
  • Tidseffektivt, går att dela upp och genomföra i den takt deltagarna önskar och hinner.
  • Spårbarhet, all aktivitet sparas i systemet och är lätt att följa.
  • Möjlighet att repetera.
  • Utbildning anpassad för digitalt lärande med film, text, animationer, quiz och frågor.
  • Kursintyg efter godkänd genomförd utbildning.

Läs mer om GxP-kurserna från Bonnier Academy

För mer information kontakta Portfolio Manager, Vera Rönngard, tel: 070 161 58 49, e-post: vera.ronngard@bonnierhealthcare.se


Anmäl dig till progresstest 2022

I höst genomförs progresstestet för ST-läkare inom allmänmedicin för tredje gången. Inför årets test har utveckling skett inom uppföljning och statistik. För dig som har ett aktivt Medibas-abonnemang ingår progresstestet i abonnemanget. [...]

”De har dokumenterad och gedigen erfarenhet”

Bonnier Academy lanserar digitala GCP- och GDP-utbildningar. Utbildningarna är framtagna i samarbete med Anders Hellgren och Katarina Elgenstierna. ”De är ledande inom sitt respektive område”, säger Anders Jonasson, Bonnier Academy. Utbildningarna [...]

Det öppnar för nya behandlingar

Ökad patientkunskap kan öppna dörren till nya behandlingar. ”Många patienter får inte tillgång till läkemedel som skulle kunna göra en avsevärd skillnad”, säger Besima Aho, publisher och ansvarig utgivare för Netdoktor. [...]

Det öppnar för nya behandlingar

Ökad patientkunskap kan öppna dörren till nya behandlingar. ”Många patienter får inte tillgång till läkemedel som skulle kunna göra en avsevärd skillnad”, säger Besima Aho, publisher [...]

Om BHS

Läs mer om oss.

Våra tjänster

Läs mer om våra tjänster.

Karriär

Börja jobba med oss.

Nyheter

Läs våra senaste nyheter.

Kontakt

Kontakta oss.